На 17 юни 2022 г., от 8.30 ч. (CEST), в Thon Hotel EU, Rue de la Loi 75, Брюксел, ще се проведе международна конференция „Бъдещи възможности за предприятия, ориентирани към неприкосновеността на личния живот“.

Събитието се организира в рамките на проект SMEDATA II, по който си партнират Комисията за защита на личните данни, АПИС Европа, Съюза на юристите в България, адвокатско дружество „Ърнст и Янг България”, Европейската асоциация на жените юристи – клон България и Римският университет „Roma Tre“.

Международната конференция в Брюксел ще бъде посветена на последните промени на европейското законодателство в областта на защита на данните и ефектите, които има за предприятията. Очакваната публика са представители на организациите на МСП в целия ЕС, законодатели, лобисти и представители на Националното постоянно представителство (експерти, специално посветени на икономическите и законодателните въпроси), както и представители на институциите на ЕС.

Част от лекторите ще бъдат Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни на Република България и заместник-председател на Европейския съвет за защита на данните, и проф. Гуерино Фарес – преподавател в Римския университет „Рома Тре“. Европейската асоциация на жените юристи ще бъде представлявана от Катрин Милър, президент на организацията. Проф. Марко Леоне, представител на италианския орган за защита на данните, ще говори за перспективата пред националните органи по защита на данните четири години след започване на прилагането на ОРЗД. Васил Василев, ДЗЛД на АПИС Европа, ще представи обновената версия на иновативното мобилно приложение „GDPR в твоя джоб”, достъпно вече и за настолни компютри с Windows 10/11.

Презентации ще изнесат и лектори от Съюза на юристите в България, съвета на Европейската асоциация на жените юристи и Комисията за защита на личните данни.

Подробна програма на събитието можете да намерите тук.

Каним всички представители на малки и средни предприятия и правни специалисти, които проявяват интерес, да проследят конференцията на живо чрез платформата Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/87505921034?pwd=U3FwRVVudFZrUEVXWDZWakU0TU1jQT09

Meeting ID: 875 0592 1034; Passcode: SMEDATA

Проект „SMEDATA II: Осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани” е финансиран по програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюз с номер на договор 101005747 – SMEDATA II – REC-AG-2020 / REC-RDAT-TRAI-AG-2020.