Създаденото по проекта SMEDATA мобилно приложение „GDPR в твоя джоб” беше отличено в категорията „Публична администрация“ на годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Събитието се проведе на 25.02.2020 г. в гр. София под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Идеята на наградите е да се отдаде дължимото на всички личности, институции и организации, които са дали своя принос в развитието на информационните и комуникационните технологии през изминалата година.

Наградата за мобилното приложение беше връчена на председателя на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), която е основен участник при създаването на съдържанието на инструмента.

Преди месец АПИС Европа АД – отговорник за софтуерната реализация на приложението, пусна за свободно изтегляне в Google Play и App Store финалната му версия.

„GDPR в твоя джоб” е иновативно приложение, сред първите създадени в тази област, което предоставя на гражданите и малкия бизнес практически знания и съвети относно техните права и задължения в сферата на защитата на личните данни. 

Проектът SMEDATA се координира от КЗЛД и се осъществява в партньорство с италианския надзорен орган за защита на данните, АПИС Европа, Съюзът на юристите в България, адвокатско дружество „Ърнст и Янг България“, българския клон на Европейската асоциация на жените юристи и Римския университет „Рома Тре“.